Värske ja vitamiinirohke alkoholivaba Mimosa on rõõmustamas paljude soojade suveõhtute nautijaid. Ja selle valmistamine on nii lihtne!
Kõigepealt oleks vaja värskelt pressitud apelsinimahla. Kui on suurem seltskond, siis võiks ikka 6 apelsini ära pigistada, nii saame umbes liitri mahla (oleneb apelsinide suurusest).
Kellel pressimiseks aega pole, siis sobib ka viljalihaga apelsinimahl pakist.
Nüüd võta veini- või šampanjapokaal, kuhu pane alkoholivaba vahuveini, pikenda maitse järgi apelsinimahlaga ja võimalusel garneeri värskete maasikate või vaarikatega.
Nipp! Alati kalla klaasi esimesena vahuvein ja siis apelsinimahl, mitte vastupidi. Nii jääb kokteil kõige ilusam. Kui teha vastupidi, siis tekib üles klaasi serva mullitav apelsinimahla kerge „segadus“.
Värske ja vitamiinirohke alkoholivaba Mimosa