<strong>E</strong>COMMERCE

TE PEATE OLEMA VÄHEMALT 18 AASTAT VANA SELLE VEEBILEHE KÜLASTAMISEKS

Oleme uuendanud e-poodi. Tere tulemast!

Likööri, rohkem likööri

Tere tulemast likööride imelisse maailma. Kunagi oli likööridel selline veidi halb maine, et liiga magusad, liiga vähe maitset ja kuidagi liiga „kleepekas“. See aeg on nüüd ammu möödas! Likööririiulid säravad tänapäeval täies hiilguses ja on üsna lookas väga hea käe ja südamega tehtud maitsekatest tegelastest.

Näiteks ABK6. Tegu on väga hinnatud konjakimajaga, mis on võitnud nii palju auhindu, et neid pole mõtet siin üldse loetlema hakatagi. Tegu on meistriklassiga. Nende apelsiniliköör ABK6 Orange Liqueur on nii elegantselt apelsinine, et sobib nii puhtalt, kokteilidesse kui ka magustoitudesse.

Mitmekülgsed liköörid

Võime niisiis ausalt öelda, et liköörid on tagasi. Nad on head koostisosad magustoitude tegemisel (internet on täis inspireerivaid retsepte), niisama limpsimiseks või ka kokteilides (palju retsepte leiad ka meie kodulehelt). Nagu enne märkisime, Isegi kuulsad konjakimajad valmistavad nüüd likööre. See on hea märk. Kellele talvised maitsed südamelähedased, siis lugege julgelt edasi. Sama maja ABK6. Apelsini ja kaneeli konjakiliköör ABK6 Orange Cinnamon Cognac Liqueur. Imeline tegelane.

Toome eraldi esile ka ühe põneva džinni, mis on tegelikult hoopis liköör. Plymouth Sloe Gin on nii puhas Inglismaa, et rohkem vist ei saagi olla. Sloe marjad on laukapuu marjad, millel mõnus magus maitse, aga samal ajal kerge hapukas nootki sees. Puuviljane, kergelt tunda kirssi ja lõpus isegi veidi mandline. Kui eriagent 007 oleks magusasõber, siis see oleks tema jook.

Salanipid likööri joomiseks

On üks väga hea nipp, kuidas hea liköör läheb veel paremaks. Tegelikult 2 nippi. Esimene on see, et likööri võiks juua jahutatuna. Ehk hoia likööri tavalises külmikus, jahedam temperatuur teeb likööri veidi „värskemaks“. Teine nipp on see, et serveeri likööri jää peale. Jää hakkab aeglaselt sulama, jahutab likööri, lisanduv jäine vesi teeb seega likööri kergemaks.

Hea nipp – serveeri likööri jää peal

 

Espresso Martini – likööriga maailmaklassika

Lehvitame siinkohal ka korra soomlastele üle lahe. Koskenkorva Espresso ​​kohviliköör on ülihea. Kohvi maitse tuleb kenasti välja. Sobib nii puhtalt, jää peal kui ka maailmakuulsasse Espresso Martinisse kohvimaitset esile tooma. Retsepti Espresso Martini tegemiseks leiad siit.

Espresso Martini on maailmakuulus likööriga kokteil

 

Proovige, katsetage ja loodame, et veendute likööride headuses.